Instalare/montare hota de bucatarie – ce presupune mai exact

Montarea sau instalarea unei hote intr-o bucatarie poate fi un real avantaj pentru toti cei care gatesc frecvent acasa. Aceasta are un rol important in a absorbi aburii sau fumul si mirosurile neplacute, pe care ulterior le elimina in exterior. Desi pare o operatiune destul de simpla, problema apare atunci cand trebuie sa realizezi o gura de aerisire spre exteriorul locuintei. Pentru aceasta operatiune este recomandat sa apelezi la un instalator profesionist.

Cum alegi o hota de bucatarie

Primul pas inainte de a instala/monta o hota in bucataria ta, este sa stii exact modelul pe care il doresti, dar si ce dimensiuni se potrivesc pentru spatiul din bucatarie. In functie de locul unde este amplasata trebuie mai intai sa iei masuratori, inainte sa faci o achizitie. In functie de buget si de aspect exista hote de perete sau hote incorporabile, astfel se pot monta in tavan, pe perete sau pe blatul mobilei de bucatarie.

Ai nevoie de o oferta de pret pentru servicii de instalatii sanitare sau ai o lucrare mai complexa de realizat? Contacteaza-ne!

Instalare/montare hota

De ce ai nevoie de servicii profesioniste de instalare/montare hota

De cele mai multe ori nu suntem pregatiti sa avem la indemana toate echipamentele necesare pentru a monta o hota. Totodata, putem sa nu ne pricepem atat de bine la operatiunea de montare si de realizare a gaurii in perete. Un instalator profesionist va putea sa instaleze hota la o distanta corespunzatoare fata de aragaz si de perete. In acelasi timp, realizam gaura pentru evacuare in spatiul permis si care sa fie in siguranta pentru locuinta.

Recomandat este ca inainte sa achizitionezi hota sa iei legatura cu un instalator care te va indruma in modelul de hota achizitionat in functie de utilitate si de performanta. De exemplu, va fi necesar sa cumperi si un guler de legatura intre tubul flexibil si cel de aluminiu pentru ca acesta asigura randamentul eliminarii mirosurilor si fumului in exterior.

Motivele pentru care sa apelezi la noi pentru servicii de instalare sau montare hota

Echipa noastra de instalatori profesionisti este autorizata ANRE si efectueaza o gama larga de servicii de montaje si reparatii precum si cel de instalare/montare hota in orice locuinta. Folosim doar materiale si echipamente performante si de calitate pentru a garanta lucrari sigure si durabile. In plus, avem disponibil si serviciul de interventii non stop pentru orice defectiune care poate sa apara in locuinta ta la reteaua de instalatii sanitare.

Ai nevoie de o oferta de pret pentru servicii de instalatii sanitare sau ai o lucrare mai complexa de realizat? Contacteaza-ne!

Pret instalare/montare hota

Pentru a afla costul exact al serviciului de montare hota este necesar sa ne contactati, iar in urma unei deplasari la locuinta proprie ti se va spune un pret final, evaluarea fiind gratuita. Ulterior, poti alege daca doresti sa lucrezi cu noi. Totodata, telefonic poti afla si preturile estimative pe care le percepem. Acestea pot sa difere in functie de complexitatea lucrarii de instalare.

Apeleaza la o echipa de instalatori autorizati pentru instalare/montare hota in bucatarie!

Daca ai nevoie de o persoana profesionista care stie cum sa monteze o hota in bucataria ta, iti recomandam sa apelezi la echipa noastra de instalatori autorizati. In urma unei programari ne deplasam la locuinta ta pentru a realiza serviciul de instalare hota cu profesionalism si in maxima siguranta.

Instalare hotă cu evacuare sau instalare hotă cu recirculare?

Dacă sunteți în căutarea unei echipe care să se ocupe cu o instalare hotă cu evacuare sau instalare hotă cu recirculare, ați ajuns la locul potrivit! Firma noastră este specializată în instalare hotă cu evacuare și în instalare hotă cu recirculare, astfel încât să fiți sigur că vom face o treabă bună și corectă. Înțelegem că alegerea unei noi hote poate fi o sarcină destul de dificilă, dar suntem aici pentru a vă ajuta.

Vom lucra cu dumneavoastră pentru a găsi hota perfectă și apoi o vom instala rapid și eficient. Suntem mereu aici pentru a vă răspunde la orice întrebări pe care le aveți, așa că nu ezitați să ne sunați. Așteptăm cu nerăbdare să vă ajutăm în actualizarea bucătăriei!

Să vorbim despre avantaje atunci când vine vorba de instalare hotă cu evacuare, comparativ cu instalare hotă cu recirculare, dar și despre dezavantajele care pot apărea în funcție de tipul de hotă pe care o veți alege.

Ce este o hotă de evacuare?

Hota de extracție, numită și hotă de evacuare, are principala funcție de a trimite aerul viciat spre exterior. Acesta este, evident, cel mai bun mod de a elimina umiditatea și mirosurile din casa ta.

De asemenea, este deosebit de eficientă pentru grăsimile în suspensie care sunt captate de filtrele metalice împletite. De îndată ce există prea multă grăsime și metalul împletit este saturat, le poți spăla manual sau în mașina de spălat vase, în funcție de materialul lor.

O diferență notabilă dintre o hotă de evacuare și una de recirculare o face tocmai conducta care leagă interiorul casei tale de exterior. Nu vă faceți griji cu privire la intrarea aerului rece: o supapă de reținere poate fi instalată în conductă, atunci când se face instalare hotă cu evacuare. Se va deschide numai dacă există suprapresiune în interiorul locuinței atunci când hota este pusă în funcțiune.

Sunetul unei hote cu evacuare

După cum am văzut, este o mare bătaie de cap când vine vorba despre instalare hotă cu evacuare și nu este întotdeauna ușor de realizat dacă nu a fost prevăzută în construcție. Totuși, să vorbim despre un mare punct pozitiv pentru hotele de evacuare: posibilitatea deportării motorului.

Veți putea plasa motorul la orice distanță, în interiorul conductei de evacuare. Așa că, de exemplu, l-ați putea pune în pod pentru a limita zgomotul din bucătărie.

Descrierea și funcționarea hotei cu recirculare

Hota cu recirculare respinge aerul din interiorul casei tale. Prin urmare, rămâne într-un circuit închis și nu necesită o intrare de aer. Eficacitatea acesteia se datorează calității filtrelor (de obicei cărbune activ) și a rețelei. Unul reține mirosurile și celălalt grăsimea. O atenție deosebită trebuie acordată ambelor elemente pentru a menține o bună reciclare a aerului.

Pe lângă funcționare, o instalare hotă cu recirculare diferă foarte mult de o instalare hotă cu evacuare. Lucrarea este mai puțin costisitoare (fără conductă spre exterior) și motorul poate fi mai puțin puternic, deși oferă același rezultat.

Pe de altă parte, nu evacuează umiditatea, deoarece acest sistem retrage aerul într-un circuit închis. Hota de recirculare nu are multe alte diferențe față de hota de evacuare, însă cele prezentate aici iți permit să înțelegi mai bine și să faci alegerea potrivită în ceea ce privește renovarea bucătăriei tale.

Hota cu recirculare versus hota cu extractie

La hota cu recirculare, aerul rămâne în interiorul casei, iar calitatea filtrului variază foarte mult în funcție de marcă. În plus, generează mult mai mult zgomot în timpul funcționării și, spre deosebire de hota de evacuare, motorul nu poate fi deplasat.

Cu toate acestea, hota cu recirculare se armonizează bine într-un decor contemporan. Poate fi instalată oriunde, fără a cere trasarea unei conducte de evacuare.

În concluzie, va rămâne la latitudinea fiecărui proprietar ce tip de hotă o consideră cea mai potrivită pentru bucătăria lui, dar noi putem fi acolo să ajutăm, indiferent de alegerea acestuia.

Instalatii Sanitare Bucuresti - Interventii Non-Stop - 0771 302 745